OPPO F7 Youth pilihan yang lebih murah

Siri pakar selfie OPPO kini bertambah ahli keluarga. OPPO F7 Youth menyertai barisan OPPO F7 pada harga yang lebih rendah.

Walaupun spesifikasinya dikurangkan berbanding OPPO F7, OPPO F7 Youth masih memiliki beberapa ciri-ciri yang menarik. Antaranya paparan Super Full Screen 18:9 berukuran 6.0-inci yang memenuhi ruang hadapan telefon.

Kameranya pula lensa tunggal, menggunakan sensor 13MP F2.2 di belakang dan sensor 8MP F2.2. untuk kamera depan. Kamera OPPO F7 Youth dilengkapi teknologi Beauty AI 2.0 untuk menjadikan gambar muka yang lebih menawan.

Kuasa dalamannya digerakkan oleh cip AI 12nm pertama di dunia, Mediatek Helio P60 bersama 4GB RAM dan 64GB storan dalaman. Ia menerima kad mikroSD untuk storan tambahan sehinga 256GB. Walaupun tiada pengimbas capjari, ia ada teknologi pengecaman wajah untuk membuka kunci skrin.

OPPO F7 Youth dilengkapi bateri 3,410mAh di dalam, dicas melalui port mikroUSB yang tidak menyokong pengecasan pantas OPPO VOOC. Ia menjalankan sistem operasi ColorOS 5.0 berasaskan Android 8.1 Oreo.

Telefon pintar OPPO F7 Youth ditawarkan dalam dua warna, Sunrise Red dan Diamond Black. Ia kini dijual di Malaysia pada harga RM1,099 iaitu RM200 lebih murah dari OPPO F7.

BACA  Golongan remaja pasti akan tertarik dengan VivoBook terbaru ini