fbpx

TM ada pengumuman nak beritahu esok, apakah dia?

Selepas satu pergerakan besar iaitu peletakan jawatan CEO, Telekom Malaysia (TM) kini menjemput pihak media ke satu majlis penerangan yang akan diadakan esok, Selasa 3 Julai 2018. Sesi penerangan media ini dimaklumkan akan memberi pencerahan berkenaan perancangan masa hadapan mereka.

Disebabkan perubahan lanskap politik Malaysia kebelakangan ini, ia sedikit sebanyak memberi kesan kepada TM selaku penyedia jalur lebar nombor 1 di Malaysia. Selain itu, perubahan CEO juga memungkinkan hala tuju yang baru, ada kemungkinan berkaitan dengan produk baru.

Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Gobind Singh antara kenyataan awal selepas dilantik ke jawatan ini menyatakan, beliau mahu perkhidmatan internet di Malaysia lebih pantas dengan harga yang lebih murah. Gobind kemudian menambah, harga perkhidmatan jalur lebar di Malaysia dijangka turun sekurang-kurangnya 25% pada penghujung tahun ini.

Jadi, adakah TM mahu mengumumkan sesuatu berkaitan harga baru produk sedia ada, atau produk baru dengan harga lebih rendah? Kami akan berada di majlis penerangan TM esok dan melaporkan apakah perkembangan yang mahu TM terangkan.

BACA  TM akan naik taraf semua pengguna Streamyx menggunakan fiber, wayarles atau GigaWire selewatnya pada 2021