Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

OPPO F9 akan datang dengan takuk paling kecil bulan depan

OPPO nampaknya masih tidak berhenti menghasilkan telefon pintar. Selepas melancarkan OPPO R15 Pro dan Find X baru-baru ini, tidak lama lagi mereka akan hadir dengan telefon pakar swafoto yang lebih baru, OPPO F9.

Sebenarnya, OPPO baru sahaja melancarkan OPPO F7 pada bulan April tahun ini. Malah, OPPO F5 pula dilancarkan pada November tahun lepas. Tidak sampai setahun tiga model dari siri-F hadir.

Dari petunjuk yang dikongsikan, OPPO F9 dipamerkan ibarat air terjun dengan batu di bahagian atas. Menurut OPPO, F9 akan menggunakan rekaan ‘titisan air’ atau waterdrop dengan nisbah skrin ke badan sebanyak 90.8%.

A drop of rain falls on the leaf will shine they say, but how if it falls on the screen?

Get ready to welcome the…

Posted by OPPO on Sunday, 29 July 2018

Jika dibandingkan, F7 memiliki nisbah skrin ke badan sebanyak 88% sahaja. Peningkatan nisbah ini mungkin dibantu oleh takuk di F9 yang lebih kecil, seperti yang ada di telefon pintar Essential Phone.

Tiada maklumat lain tentang F9 diberikan. Jika dilihat pada pelancaran OPPO F5 dan F7 sebelum ini, mungkin akan terdapat tiga variasi pada F9 juga.

Terdapat khabar angin menyatakan, F9 akan kekal menggunakan cip pemproses Mediatek Helio P60 dan juga kamera berkembar di belakang. Tetapi kami dimaklumkan, OPPO F9 akan dilancarkan di Malaysia pada bulan Ogos akan datang. Kita tunggu dan lihat dulu.

BACA  Oppo Reno 3 Pro & Reno 3: Maklumat Penjualannya Di Malaysia