Whatsapp kini sokong panggilan suara dan video berkumpulan

Whatsapp bukan sahaja platform untuk bermesej, tetapi ia juga boleh digunakan untuk membuat panggilan suara dan video melalui internet. Tak perlu beli kredit panggilan, malah sangat membantu bila berada di luar negara. Cari WIFI sahaja.

Menurut Whatsapp, penggunanya telah menghabiskan masa sebanyak 2 bilion minit setiap hari untuk membuat panggilan. Tidak lama lagi, pasti lebih banyak masa akan diluangkan untuk membuat panggilan di Whatsapp kerana fungsi baru ini.

Kini Whatsapp mengumumkan satu fungsi baru yang boleh mengeratkan lagi hubungan anda sesama keluarga dan sahabat taulan. Panggilan suara dan video di Whatsapp kini boleh dibuat berkumpulan, secara serentak sehingga 4 orang sekaligus.

Caranya, mulakan dengan membuat panggilan suara atau video Whatsapp, kepada salah seorang ahli yang ingin dihubungi. Selepas panggilan diangkat, anda boleh menambah tiga lagi ahli dengan menekan butang ‘+’ di bahagian atas kanan. Pilih dari senarai kenalan dan anda boleh mula berborak secara berkumpulan.

Fungsi panggilan suara dan video berkumpulan di Whatsapp ini terdapat di versi terkini aplikasi Whatsapp untuk Android dan iOS. Jika anda masih tidak dapat menggunakannya, cuba kemaskini Whatsapp anda ke versi terbaru. Atau cuba restart telefon pintar anda kerana ia sering membantu menyelesaikan 90% masalah di dunia.

[Sumber: Whatsapp]

BACA  Black Shark 2 Set Malaysia Sedia Ditempah, Telefon RAM 12GB Termurah Di Malaysia