Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Nokia 2.1 peranti Android Go dengan skrin besar dan bateri 2 hari

Pada April lepas, HMD Global telah melancarkan peranti Android Go pertama mereka, Nokia 1 di Malaysia. Hari ini, mereka mengumumkan ketibaan peranti kedua, Nokia 2.1 yang menjalankan sistem operasi Android Oreo Go Edition.

Nokia 2.1 memiliki beberapa kelebihan berbanding Nokia 1, seperti skrin HD lebih besar berukuran 5.5-inci, serta bateri lebih besar 4,000mAh yang dikatakan boleh bertahan 2 hari.

Kuasa pemprosesnya diuruskan oleh cip Snapdragon 425, dengan hanya 1GB RAM serta 8GB storan dalaman. Kad memori mikrosd diterima untuk storan tambahan. Kuasa yang cukup makan sahaja tetapi cukup lancar menjalankan Android Go serta aplikasi Go seperti Maps, Youtube dan Assistant.

Untuk kamera, Nokia 2.1 dilengkapi sensor 8MP autofokus bersama LED Flash di belakang, dan sensor 5MP bagi kamera hadapan.

Satu ciri menarik padanya adalah pembesar suara stereo menghadap depan, serta warna badan dwi-tona. Warna disediakan adalah biru/tembaga dan kelabu/perak.

Nokia 2.1 akan mula dijual di Malaysia pada 17 Ogos 2018, dengan tanda harga RM415. Jika anda mahu peranti Android Go yang lebih murah, Nokia 1 dijual pada harga RM299 sahaja.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web Nokia 2.1.

BACA  Pelan Hotlink Postpaid kini dengan lebih data dan ditambah kuota YouTube