Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Produk Wearable Amazfit Terbaru Ini Ada Wi-Fi Dan Bateri Tahan Sehingga 5 Hari

Amazfit adalah pengeluar peranti wearable pintar yang ada kaitan dengan Xiaomi. Mereka terkenal dengan penawaran produk pada harga yang amat murah berbanding produk pesaing yang setara. Contohnya, Amazfit Bip adalah penjejak aktiviti ber-GPS antara yang termurah dalam pasaran, pada harga kurang daripada RM250.

Mereka kini hadir dengan produk terbaru yang dinamakan Amazfit Verge. Ia masih mewarisi ciri-ciri menarik Bip tapi dengan beberapa manfaat yang ketara kerana jam tangan ini lebih kepada jam tangan pintar berbanding penjejak kecerdasan.

Hal ini kerana, ia dilengkapi sejumlah sensor, antaranya adalah:

  • GPS+GLONASS
  • penjejak nadi
  • akselerometetr
  • giroskop
  • barometer
  • magnetometer
  • NFC

Lebih menarik, ia hadir bersama-sama speaker dan mikrofon untuk digunakan bersama pembantu maya Xiao AI. NFC pula akan diguna dalam fungsi pembayaran nirtunai AliPay yang. Kedua-dua fungsi AliPay dan Xiao AI tentunya tidak boleh digunakan oleh pengguna di luar China.

Tapi, selain daripada dua perkara itu, ia adalah sebuah jam tangan yang tinggi potensinya. Pada mukanya, anda boleh menemui skrin AMOLED 1.30″ pada resolusi 360×360.

Disebalik skrin itu, terdapat CPU 1.2GHz dengan RAM seluas 512MB dan storan terbina 4GB yang mengandungi sistem operasi Amazfit OS.

Pada sudut bateri, ia mampu berkhidmat selama 5 hari berbekalkan bateri sebesar 390mAh sahaja.

Amazfit Verge dijual di China pada harga RMB 800 (RM 483) dan tidaklah diketahui sama ada akan terdapat versi antarabangsa kelak.

BACA  TV Sarawak terima lesen operasi selama 10 tahun, akan bersiaran percuma