Apple Store kedua Asia Tenggara akan dibuka di Iconsiam

Apple Store atau stor rasmi Apple di Asia Tenggara buat masa ini hanya terdapat di Singapura. Kini, Apple Store kedua di Asia Tenggara telah diumumkan akan dibuka di negara jiran kita, Thailand.

Perkara ini diumumkan menerusi laman web Apple Thailand. Apple Store ini akan dibuka 10 November 2018, pukul 10 pagi bertempat di pusat membeli-belah Iconsiam.

Iconsiam adalah pusat beli-belah yang baru di Bangkok, akan dibuka secara rasmi pada 9 November 2018, sehari sebelum Apple Store dibuka. Ia terletak berhadapan sungai Chao Phraya dan Apple Store merupakan salah satu penyewa utama di Iconsiam.

Apple turut menyediakan wallpaper khas sempena memperingati pembukaan Apple Store ini. Ia boleh dimuat turun untuk Macbook, iMac, iPhone dan iPad. Buat masa ini, Apple Store ini ditutup dengan rekaan wallpaper tersebut.

Dengan adanya Apple Store di Bangkok, ia akan menjadikannya satu lagi lokasi jualan hari pertama produk yang dilancarkan Apple. Satu lagi alternatif untuk peminat Apple di Malaysia yang tidak sabar untuk menjadi pengguna terawal produk baru Apple.

Bila agaknya Apple nak buka stor rasmi mereka di Malaysia. Pada pendapat anda, di manakah lokasi terbaik Apple Store jika ia mahu dibuka di Malaysia? Kongsikan menerusi ruang komen di bawah.

[Sumber: 9to5mac, Spin9]