Black Shark Helo boleh dibeli di Malaysia serendah RM2,198

Telefon pintar gaming semakin hari semakin popular. Bagi versi bajet, Pocophone F1 dan honor Play menjadi pilihan di bawah RM1,500. Tetapi bagi mendapatkan prestasi terhebat, nama yang disebut-sebut adalah seperti ASUS ROG Phone, Razer Phone dan juga Xiaomi Black Shark.

Kini dalam generasi kedua, Xiaomi Black Shark Helo yang dijual hanya di China, kini boleh mula dibeli di Malaysia. Sudah pasti, ianya adalah set import dari China.

Salah satu penjual yang telah memiliki stok Xiaomi Black Shark Halo ialah Mobile 2 Go. Mereka menawarkan Black Shark Halo dengan dua spesifikasi:

  • 6GB RAM + 128GB Storan – RM2,198
  • 8GB RAM + 128GB storan – RM2,398

Set import Black Shark Halo ini juga datang siap bersama alat kawalan yang sedia ada di dalam kotak. Ia juga disertakan jaminan selama satu tahun oleh Mobile 2 Go sendiri.

Untuk yang belum kenal, Black Shark Halo memiliki kuasa pemproses Snapdragon 845. Ia diumumkan datang bersama RAM 6GB, 8GB atau 10GB dengan storan antara 128GB dan 256GB. Bagi memastikan ia lebih sejuk dari biasa, ia dilengkapi sistem penyejukan cecair dwi-paip.

📢𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐍𝐎𝐖! 𝐗𝐢𝐚𝐨𝐦𝐢 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐤 𝐇𝐞𝐥𝐨 !
Gaming Phone with Special multi-stage water-cooling system!

🔥8GB RAM + 128GB…

Posted by Mobile 2 Go on Monday, November 5, 2018

Skrin Black Shark Helo berukuran 6.01-inci menggunakan paparan AMOLED, dengan resolusi HD Penuh+ 2160×1080. Ia dipasang sistem bunyi stereo di bawah dan atas skrin, serta sistem pencahayaan RGB di logo belakang dan di sisi telefon.

Di bahagian kamera, Black Shark Helo dilengkapi dwi-kamera di belakang, 12MP+20MP F.175 manakala kamera hadapannya 20MP F2.2 dengan teknologi Pixel Binning 4-dalam-1.

BACA  Tonton Game Of Thrones pada bila-bila masa dimana jua, menerusi aplikasi HBO GO

Bateri di dalamnya sebesar 4,000mAh dan ia menyokong pengecasan pantas QuickCharge 3.0 melalui sambungan USB-C. Malangnya, ia tiada port audio 3.5mm maka harus bergantung pada fon kepala Bluetooth atau speaker stereonya.

Kepada yang berminat memiliki telefon pintar ini, boleh mengunjungi laman web Mobile 2 Go atau pergi ke mana-mana cawangan berhampiran.