fbpx

Rupa dwi-skrin vivo nex 2 terdedah lebih jelas

Baru semalam kita dapat tahu tentang vivo NEX 2 akan dilancarkan di China. Masih belum pasti lagi, tetapi ia dijangka tidak memiliki kamera hadapan. Berbeza dengan modul kamera bermotor yang boleh menyembunyikan kamera depan di Vivo NEX sebelum ini.

Tetapi kini gambar jelas vivo NEX 2 telah terdedah di internet, ditemui di laman media sosial weibo.

Seperti yang dapat dilihat dalam petunjuk sebelum ini, vivo NEX 2 ini tiada kamera hadapan, bersama skrin nirbingkai di hadapan, dan ada skrin kedua di belakangnya. Ini ditambah lagi dengan 3 kamera di belakang.

Skrin kedua di belakang dapat dilihat dengan jelas. Tetapi untuk kamera, 2 kamera disusun dalam satu bulatan besar yang mengambil sedikit bahagian skrin belakang. Lensa ketiga serta LED Flash terletak di luar bulatan tersebut.

Tiada maklumat tentang perkakas dalaman diperkatakan dalam perkongsian tersebut. Tapi boleh dilihat lagi, jek audio 3.5mm masih ada padanya, di samping port USB-C.

Pengimbas capjari juga tidak kelihatan. Bermakna, Vivo NEX 2 akan menggunakan pengimbas cap jari di atas skrin.

Dimaklumkan lagi, Vivo N X 2 akan hadir dalam dua warna, biru dan merah.

Konsep dwi-skrin tanpa kamera hadapan ini, memiliki persamaan dengan Nubia X yang telah dibuka tempahannya di Malaysia, dengan harga bermula dari RM2,468. Adakah anda berminat dengan rekaan nirbingkai sebegini?

[Sumber: weibo, GSMarena]

BACA  iQoo Neo bijak perkenal prestasi tinggi pada harga rendah