Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Wiko View 2 Plus Miliki Rupa Premium Dalam Pakej Bajet

Tahniah diucapkan kepada Ahmad Sabri Zainuddin kerana telah memenangi sebuah Wiko View 2 Plus dalam kempen giveaway pertama kami untuk tahun 2019.

Wiko View 2 Plus

Sekitar Ogos 2018, Wiko melancarkan beberapa model telefon di temasya IFA 2018. Salah satunya ialah Wiko View 2 Plus. Pada harga RM599, telefon ini perlu berada dalam pertimbangan anda sekiranya anda sedang mencari sebuah telefon dalam julat harga RM500 hingga RM600.

Bukan saja harganya, malah spesifikasi telefon ini juga kompetitif dan masih releven dalam tahun 2019.

Daripada sudut fizikaliti, Wiko View 2 Plus memiliki rupa belakang seperti sebuah Huawei P20 Pro lebih-lebih lagi dengan warna Twilight. Kemasan berkilat belakangnya memberikan telefon ini nampak unik sungguhpun ia menggunakan materi plastik sebagai kemasannya.

Mujurlah casing yang disertakan bersama telefon ini adalah daripada jenis lutsinar, kalau tak, kecantikan Twilight pastinya hilang.

Bahagian muka View 2 Plus menampilkan paparan berlekuk. Saiz paparan telefon ini adalah 5.93″ dengan resolusi HD+.

Masih mengekalkan kaca mata “kelas pertengahan”, View 2 Plus memiliki spesifikasi teknikal yang baik. Snapdragon 450 digunakan sebagi CPU telefon ini. Untuk jenama Wiko, ia adalah satu penambahbaikkan yang di amat dialu-alukan.

Menemani CPU itu adalah RAM 3GB dan juga storan 32GB. Sekiranya ia tak cukup luas, anda boleh memasukkan kad mikro-SD sehingga 256GB untuk memenuhi keperluan selfie anda.

Pada bahagian pengimejan, View 2 Plus menggunakan spesifikasi dwikamera belakang. Kamera utamanya miliki sensor 12MP manakala kamera sekundernya ada sensor 5MP. Semua swafoto dilakukan menggunakan kamera 8MP.

Bateri juga adalah sesuatu yang boleh dibanggakan pada telefon ini. Ia dibekalkan bateri 4,000mAh yang tentunya boleh berikan waktu berkhidmat melebihi sehari. Ia dicaj melalui port mikro-USB yang terletak di bahagian bawah.

BACA  iPhone 11 tewaskan Redmi Note 8 sebagai telefon paling popular di dunia

Tetapi jika anda memiliki bajet lebih sedikit, anda boleh mendapatkan Wiko View2 Plus berharga RM559 secara eksklusif dari SoyaCincau.com. Pembelian ini akan disertakan hadiah percuma berupa fon kepala WiShake bernilai RM119, serta waranti penggantian 1-ke-1. Tawaran ini hanya untuk pembaca SoyaCincau di Malaysia sahaja dan tempahan boleh dibuat di sini.

Spesifikasi Wiko Vew 2 Plus

Paparan5.93"
HD
PemprosesSnapdragon 450
RAM3GB
Storan32GB
boleh diperluas
Sistem OperasiAndroid 8.1 Oreo
Kamera belakang12MP
5MP
Kemera depan8MP
Bateri4,000mAh
micro-USB