Bateri Dalam Telefon Ini Boleh Jump Start Kereta Anda

Selain telefon boleh lipat daripada Samsung dan Huawei, ada sebuah lagi telefon yang berjaya mencuri tumpuan di temasya MWC2019. Kali ini ia bukanlah daripada nama besar tapi Energizer, ya, syarikat yang mengeluarkan bateri AA dalam alat kawalan TV anda itu.

Di reruai Energizer ini, mereka mempamerkan sebuah telefon yang sangat unik. Energizer Power Max P18K Pop miliki, bateri berkapasiti 18,000mAh. Ia diterjemahkan kepada menonton video selama 2 hari terus menerus tanpa masalah.

Menurut pengeluarnya, bateri besar itu boleh digunakan dalam kecemasan seperti menghidupkan kenderaan yang mati selain mengecas telefon yang yang berada disekitarnya.

Selain spesifikasi bateri yang tak normal ini, P18K Pro ini adalah sebuah telefon yang beroperasi seperti telefon yang lain. Ia diberikan cip Helio P70, RAM 6GB, dan storan 128GB. Paparannya adalah sebesar 6.2″ bereselusi HD Penuh dan tiada notch kelihatan walaupun ia ada bingkai yang nipis.

Hal ini kerana kamera selfienya tertanam dalam badan dan keluar melalui mekanisme mekanikal seperti vivo NEX. Untuk kamera depan ia ada sensor 12MP & 2MP. Di belakangnya, ia menggunakan konfigurasi trikamera belakang dengan gabungan sensor 16MP, 5MP, dan 2MP.

Tidaklah diketahui sama ada ia akan tiba di Malaysia. Tapi jika anda nak tahu harganya, anda boleh mendapatkannya pada USD 799 (RM3,200).

BACA  Huawei Y7p ahli terbaru dan paling mampu milik dalam ekosistem HMS