fbpx

Celcom sediakan sambungan internet di Pusat Bantuan Bencana Pasir Gudang

Celcom bertindak aktif menghulurkan bantuan kepada tiga pusat bantuan bencana kimia di Pasir Gudang. Tiga pusat tersebut ialah Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru, Hospital Sultan Ismail Johor Bahru and Pasir Gudang Indoor Stadium.

Sambungan internet di pusat bantuan disediakan melalui jalur lebar Celcom Home Wireless. Ia disediakan di dua pusat bantuan iaitu Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru dan Hospital Sultan Ismail Johor Bahru.

Selain itu, Celcom turut menyumbang lebih dari 500 powerbank kepada mangsa dan keluarga terlibat di ketiga-tiga pust bantuan.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Celcom, Idham Nawawi berkata, Celcom sering mementingkan kebajikan orang ramai dan bersedia menghulurkan bantuan pada bila-bila masa diperlukan. Petugas teknikal dan rangkaian bertugas sepanjang masa untuk memastikan sambungan yang berterusan di kawasan terlibat. Ini untuk memastikan keluarga dan sahabat handai boleh terus berhubungan tanpa gangguan.

Bagi memastikan keselamatan dan kebajikan pekerja Celcom, pasukan Keselamatan, Kesihatan dan Persekitaran Celcom telah memindahkan pekerja Celcom dan keluarga mereka yang tinggal di dalam kawasan terlibat, ke zona yang lebih selamat.

BACA  Legenda Telefon Boleh Lipat RAZR Kembali Dengan Perisa Android