U Mobile akan menawarkan Huawei P30 dari serendah RM1,099 dengan pelan Unlimited Hero

U Mobile akhirnya akan menyertai kemeriahan jualan Huwei P30 selepas Celcom, Digi dan Maxis mengumumkannya terlebih dahulu minggu lepas. Tetapi ia masih dalam peringkat akan datang, jadi pengguna U Mobile perlu menunggu sedikit masa lagi.

Dari banner yang telah dimuat naik di laman web U Mobile, Huawei P30 akan ditawarkan dari serendah RM1,099 bersama pelan Hero Unlimited. Maklumat penuh tentang tawaran ini masih belum dimuat naik.

Melihat pada tawaran telefon pintar Android yang lain di U Mobile, berkemungkinan besar terdapat dua pelan akan disediakan bersama kontrak untuk memiliki Huawei P30 dengan harga lebih murah dari pasaran. Pelan tersebut ialah pelan Unlimited Hero P99 dan P139.

Kedua-dua pelan ini menawarkan panggilan tanpa had serta internet berkelajuan tinggi tanpa had. Bezanya, pelan P99 datang dengan kuota hotspot 30GB dan Roam-Onz 3GB untuk perayauan di 12 negara. Manakala pelan P139 disertakan kuota hotspot 50GB dan Roam-Onz Global 3GB untuk digunakan di 36 negara.

Dijangkakan tawaran RM1,099 adalah untuk Huawei P30 128GB bersama kontrak 24-bulan pelan P139. Seperti biasa, wang pendahuluan diperlukan dan ia akan direbatkan ke dalam bil bulanan pengguna.