Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi Y3 akan datang sebagai telefon pakar swafoto 32MP

Redmi, satu jenama di bawah Xiaomi akan memperkenalkan satu telefon pintar baru yang menampilkan kamera hadapan 32MP. Telefon tersebut akan dikenali sebagai Redmi Y3 dan akan dilancarkan di India esok.

Xiaomi India telah memberikan beberapa petunjuk berkenaan Redmi Y3 yang akan dilancarkan esok. Antaranya bateri besar 4,000mAh dan skrin bertakuk kecil titisan air, ciri-ciri yang sama dengan Redmi 7.

Telefon ini akan dipasang dengan dua kamera di belakang. Selain itu, ia akan dilapisi dengan selaput nano P2i yang kalis percikan.

Tidak banyak perkara yang telah didedahkan sebelum pelancarannya, tetapi Redmi Y3 dijangka akan terletak di posisi di atas Redmi 7 dan di bawah Redmi Note 7. Ada khabar menyatakan Redmi Y3 akan dikuasakan cip Snapdragon 632.

Majlis pelancaran Redmi Y3 akan diadakan pada 24 April 2019 di India. Masih belum ada kepastian samada ia akan menemui pasaran antarabangsa atau kekal dalam India sahaja.

Memandangkan ia peranti yang memberi fokus kepada swafoto, ia mungkin akan diperkenal di peringkat antarabangsa sebagai pengganti Redmi S2.

BACA  Gambaran rupa telefon Samsung Galaxy S21 dan S21 Ultra akan datang