Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Nex.Life naik taraf kelajuan pengguna sebanyak 50% secara percuma

Berita baik untuk pengguna Nex.Life. Pakej 2-dalam-1 talian mudahalih dan jalur lebar tetap di rumah ini kini menerima naik taraf kelajuan percuma. Sebelum ini, pengguna diberikan kelajuan jalur lebar tetap 20Mbps, tetapi kini ia menjadi 30Mbps.

Untuk menikmati kelajuan baru ini, pengguna Nex.Life hanya perlu me-reboot router. Tiada sebarang caj tambahan dikenakan mahupun kenaikan harga pelan.

Nex.Life menyediakan pakej internet 2-dalam-1 tanpa had kuota, iaitu talian mudah alih dan jalur lebar tetap pada kadar RM100/bulan. Anak syarikat Webe Digital ini menggunakan rangkaian TM HSBB dan menawarkan kontrak lebih pendek, hanya selama 12-bulan. Bagaimanapun, tiada router diberikan dan pengguna perlu membelinya sendiri untuk menggunakan jalur lebar tetap di rumah.

Untuk talian mudahalih, ia diberikan kuota tanpa had untuk 4G LTE sahaja. Bagi rangkaian 3G, terdapat kuota bulanan sebanyak 500MB. Jika tidak cukup, kuota tambahan boleh dibeli dari RM15 untuk 1GB. Untuk panggilan dan SMS, pengguna dicaj 20sen/minit dan 15sen untuk setiap SMS.

Walaupun menggunakan rangkaian TM HSBB, liputan Nex.Life masih terhad. Buat masa ini, ia terdapat di beberapa lokasi terpilih di Kelantan, Terengganu dan Lembah Klang sahaja. Kawasan liputan Nex.Life boleh dirujuk di sini.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.nexlife.com.my.

BACA  TAG Heuer dedahkan generasi ketiga siri Connected