Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Stadia Connect Bakal Dedahkan Segala Yang Perlu Anda Tahu Untuk Mula Strim Game Ke Komputer

Google dilaporklan akan berkongsi maklumat lanjut tentang servis penstriman game mereka, Stadia dalam satu acara strim langsung di YouTube. Stadia Connect akan mengambil tempat pada 7 Jun 2019 ini pada jam 10 malam waktu Malaysia.

Ia berikutan satu video teaser yang telah dimuat naik untuk memberitahu ktia maklumat apa yang akan didedahkan mereka dalam Stadia Conenct kelak.

Menurut Google, mereka akan mendedahkan segala-galanya daripada bila anda boleh langgannya, berapa harga langganannya, game apakah yang ada dalam katalog penawaran mereka, dan sebagainya.

Stadia Bolehkan Anda Main Game AAA Di Telefon Sekalipun

Untuk anda yang terlepas pengumumkan Google Stadia tempoh hari, ia adalah servis seakan Spotify. Jika Spotify menawarkan penstriman muzik, Stadia menawarkan penstriman game terus ke komputer anda.

Jadi anda tak perlukan komputer yang berkuasa tinggi tunuk bermain games AAA sebaliknya cukup dengan komputer yang ada sambungan Internet dengan kelajuan yang mencukupi.

Stadia ada pad kawalan khas yang ada Wi-Fi

Setakat ini, mereka hanya menyokong pad kawalan yang dikeluarkan khas oleh Stadia dan belum ada berita jika ia menyokong pad kawalan pihak ketiga seperti PS4 ataupun Xbox One.

BACA  TIPS: Aplikasi Family Link mudahkan ibu bapa kawal peranti anak dari jauh