Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Dato’ Noor Kamarul dilantik sebagai CEO, MD & ED baru di TM

Telekom Malaysia (TM) hari ini menjernihkan keadaan kedudukan kerusi tertinggi syarikat dengan mengumumkan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) tetap yang baru, Dato’ Noor Kamarul Anuar Nuruddin. Beliau juga turut menduduki jawatan Pengarah Urusan TM, CEO Kumpulan TM dan Pengarah Eksekutif TM, berkuatkuasa dari 13 Jun 2019.

Dato’ Noor Kamarul menggantikan Datuk Seri Mohammed Shazalli Ramly yang meletak jawatan pada Jun 2018, dan mengambil alih tugas dari pemangku CEO, Imri Mokhtar. Imri akan kembali sebagai Ketua Pegawai Operasi (COO) TM, menerajui operasi perniagaan Unifi, TM ONE, TM Global serta Teknologi Maklumat & Teknologi Rangkaian.

Dato’ Noor Kamarul Anuar Nuruddin

Sebelum ini, Dato’ Noor Kamarul memiliki pengalaman luas bersama Celcom melebihi 13 tahun, menjawat pelbagai jawatan antaranya sebagai Ketua Pegawai Teknologi, Ketua Pegawai Pengalaman Pengguna dan akhir sekali di jawatan Ketua Pegawai Projek Khas, sebelum meninggalkan Celcom pada bulan April lepas.

Pengerusi TM, Rosli Man menyambut baik ketibaan dan pelantikan Dato’ Noor Kamarul. Beliau yakin dengan pengalaman dan pengetahuan mendalam Dato’ Noor Kamarul dalam industri telekomunikasi dapat membantu TM mengharungi pelbagai cabaran masakini untuk TM terus berkembang maju.

BACA  BMW beri subsidi RM100 untuk golongan B40 membeli kerusi kereta kanak-kanak