Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

PKP dijangka ditamatkan pada 14 April, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Nex.life meluaskan liputan ke hampir seluruh Malaysia

Nex.life merupakan penyedia internet 2-dalam-1, memberikan internet jalur lebar tetap dan internet mudah alih 4G LTE dalam satu pelan kepada pengguna. Ia pertama kali diperkenalkan awal tahun ini meliputi Kelantan dan Terengganu, dan pada April memasuki Lembah Klang.

Kini Nex.life mengumumkan perkhidmatan mereka meliputi seluruh Malaysia. Tetapi hanya di Semenanjung Malaysia sahaja, tidak termasuk Sabah dan Sarawak.

Orang ramai boleh menyemak liputan jalur lebar tetap Nex.life di laman ini. Kami percaya, kawasan liputan Nex.life adalah sama seperti Unifi. Jadi, di mana ada Unifi, maka ada peluang tinggi Nex.life juga terdapat di sana.

Baru-baru ini Nex.life mengumumkan naik taraf kelajuan jalur lebar tetap mereka dari 20Mbps kepada 30Mbps.

Nex.Life menyediakan pakej internet 2-dalam-1 tanpa had kuota, iaitu talian mudah alih dan jalur lebar tetap pada kadar RM100/bulan. Anak syarikat Webe Digital ini menggunakan rangkaian TM HSBB dan menawarkan kontrak lebih pendek, hanya selama 12-bulan. Bagaimanapun, tiada router diberikan dan pengguna perlu membelinya sendiri untuk menggunakan jalur lebar tetap di rumah.

Untuk talian mudahalih, ia diberikan kuota tanpa had untuk 4G LTE sahaja. Bagi rangkaian 3G, terdapat kuota bulanan sebanyak 500MB. Jika tidak cukup, kuota tambahan boleh dibeli dari RM15 untuk 1GB. Untuk panggilan dan SMS, pengguna dicaj 20sen/minit dan 15sen untuk setiap SMS.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.nexlife.com.my.

BACA  6 syarikat telekomunikasi perjelas inisiatif internet percuma untuk semua