Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Apple memanggil semula MacBook Pro 15 untuk diganti bateri percuma

Apple mengeluarkan kenyataan memanggil semula MacBook Pro 15-inci generasi lama kerana beberapa darinya memiliki bateri yang terdedah kepada kepanasan berlebihan dan membawa kepada risiko keselamatan.

MacBook Pro yang terlibat dijual sekitar September 2015 hingga Februari 2017. Ia boleh dikenalpasti melalui nombor siri produk.

Jika anda pemiliki MacBook Pro yang dijual dalam tempoh tersebut, Apple menyarankan anda untuk berhenti menggunakannya sehingga ia diperiksa.

Untuk menyemak jika MacBook Pro 15-inci anda terlibat dalam pemanggilan semula ini, serta mengganti baterinya secara percuma, lawati laman web Program Penggantian Bateri MacBook Pro.

Bagi memastikan model yang mana anda miliki, pergi ke About This Mac dari menu Apple di bahagian kiri atas skrin. Jika ia tertulis “MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015),” maka ia adalah laptop yang terkesan. Masukkan nombor siri laptop tersebut di dalam laman web program penggantian bateri di atas untuk memeriksa adalah anda layak mendapatkan bateri gantian.

Jika laptop anda terlibat dalam penggantian bateri ini, anda perlu pergi ke Pusat Servis Sah Apple, yang boleh disemak di sini untuk mengganti bateri. Penggantian mengambil masa sekitar 1 ke 2 minggu. Pastikan juga anda mmebuat salinan semua data di dalam laptop sebelm dihantar. Jika anda ada soalan dan perlukan bantuan tambahan, boleh menghubungi Apple Suport.

Apple menjamin bahawa penarikan semula ini tidak menjejaskan mana-mana unit laptop MacBook Pro 15 lain atau laptop Mac yang lain.

Sumber: Apple

BACA  Kerentanan Sign in With Apple benar hacker log masuk platform medsos anda gunakan akaun palsu