Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Razer akan gabung kad prabayar Visa ke dalam eWallet Razer Pay

Razer dan Visa mengumumkan kerjasama yang akan membawa jaringan pembayaran global Visa kepada pengguna eWallet Razer Pay. Perkara ini direalisasikan menerusi penyertaan Razer Fintech, ke dalam pogram fast-track Visa Fintech.

Kerjasama ini akan menyaksikan pembangunan kad prabayar maya Visa dipasang ke dalam eWallet Razer Pay. Ini akan membolehkan eWallet Razer Pay digunakan di lebih 54 juta peniaga yang menerima pembayaran Visa di seluruh dunia.

CEO Razer, Min Liang Tan (2 dari kiri) bersama Presiden Visa Asia Pasifik, Chris Clark (2 dari kanan)

Kad prabayar maya Visa ini akan bergandingan dengan tawaran sedia ada Razer Pay, seperti tambah nilai prabayar, kredit maya permainan, hiburan dan perkhidmatan strim. Pengguna juga akan menikmati lebih banyak ganjaran apabila menggunakan kad prabayar ini dalam transaksi e-dagang serta semasa membeli-belah di luar negara.

Penyelesaian kad prabayar yang dipasang di dalam Razer Pay akan menawarkan cara mudah tambah nilai dan pengeluaran tunai sedia ada, menggunakan teknologi keselamatan dan privasi termaju. Razer Pay telah bekerjasama dengan pelbagai rakan inovasi untuk mengembangkan tawaran mereka seperti pengangkutan, tiket wayang, dan pembayaran bil menerusi aplikasi mini di dalamnya.

Razer Fintech dan Visa akan menyediakan perkhidmatan mereka secara berperingkat di beberapa negara terpilih di Asia Tenggara tidak lama lagi, sebelum mula berkembang ke seluruh dunia.

Sumber: Razer

BACA  OnePlus Nord meliuk lintuk dikerjakan Jerry