Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Harga Galaxy A80 di Malaysia mencecah rekod baru, tempahan awal dibuka

Galaxy A80 merupakan model terbaik dalam keluarga Galaxy A tahun ini, dengan keunikan kamera berputarnya. Ia dilancarkan bersama persembahan kumpulan popular kpop, Blackpink di Bangkok pada bulan April lepas. Kini, ia dikhabarkan akan mula dijual di Malaysia tidak lama lagi.

Perkara ini didedahkan oleh DirectD di mana mereka telah mula mengambil tempahan awal untuk set rasmi Malaysia Galaxy A80. Harganya turut diumumkan iaitu RM2,499 dengan RAM 8GB dan storan 128GB. Tiga warna boleh dipilih antara Emas, Putih dan Hitam.

Tempahan awal Galaxy A80 di DirectD dibuka sekarang dan dijangka mula diedarkan pada 13 Julai 2019. DirectD turut memberi hadiah percuma untuk tempahan awal ini iaitu tripod, set kepala Bluetotth Samsung MG-920 dan botol air Samsung.

Galaxy A80 memiliki skrin Infinity AMOLED 6.7-inci HD Penuh+, tanpa takuk dan lubang. Skrin ini memiliki pengimbas capjari dan ia dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 730.

Sebanyak tiga kamera terdapat di Galaxy A80 iaitu kamera utama 48MP, kamera ultra lebar 8MP dan kamera 3D ToF. Uniknya, swafoto juga menggunakan kamera yang sama kerana modul kamera Galaxy A80 boleh berputar dari belakang ke depan. Ini membolehkan ia mencapai skrin penuh tanpa takuk dan lubang.

Telefon ini memiliki bateri sebesar 3,700mAh dan menyokong pengecasan pantas 25W melalui USB-C. Kekurangan yang ada padanya ialah ketiadaan jek audio 3.5mm, tiada slot kad mikroSD dan tidak kalis air.

Harga RM2,499 merupakan harga termahal untuk siri Galaxy A. Dengan tambahan RM200, anda boleh mendapatkan Galaxy S10e dengan kuasa tertinggi Exynos 9820, RAM 6GB dan storan 128GB. Tetapi jika anda berminat dengan sesuatu yang unik dan tiada pada telefon pintar lain, Galaxy A80 pastinya tidak menghampakan.

BACA  Gelang pintar percuma dan diskaun RM300 dalam promosi Hari Raya Samsung

Kenali lebih lanjut tentang Galaxy A80 dalam reviu awal kami di sini, serta menerusi video di bawah.