Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Xiaomi Tayang Filem Pendek Yang Dirakam Dengan Mi 9

Kalau Apple ada filem pendek untuk mendemonstrasikan keupayaan kamera iPhone mereka, Xiaomi pun mahukannya juga. Dengan tanda pagar ShotByMi, Xiaomi global hari ini telah berkongsikan satu filem pendek yang katanya dirakam menggunakan Xiaomi Mi 9 dan Redmi Note 7.

Video hasil suntingan Frederic Van Strydonck itu miliki durasi lebih 2 minit dan ia miliki estetika sebuah sinematografi yang menarik. Contohnya adegan bila kamera melalui celah-celah rumput rumpai yang perspektif yang unik ditambah pula dengan cara mengred warna yang menaikkan lagi mood video.

Mungkin Frederic memanfaatkan kekompakkan kamera telefon untuk mengambil gambar bersudut rendah yang agak sukar dicapai bila dia gunakan kamera yang lebih besar.

Trikamera belakang dengan kamera utama 48MP pada Mi 9

Menurut kenyataan yang dikepilkan bersama video, selain dirakam menerusi lensa Mi 9, Redmi Note 7 juga turut memabntu dalam penggambaran itu.

Redmi Note 7 hadir dengan dwikamera belakang tapi ada kamera utama 48MP juga

Kedua-dua telefon miliki kamera utama 48MP tapi mereka gunakan dua sensor yang berbeza. Pada Mi 9, ia ada sensor Sony IMX486 yang miliki 48 juta piksel sebenar tapi untuk Redmi Nite 7, ia diberikan sensor Samsung GM1 yang mencapai angka 48MP dengan cara ekstrapolasi.

BACA  [email protected]: Swift 5 baru kekal wajah lama dan berat di bawah 1kg