Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Xiaomi Empat apa akan tiba tidak lama lagi?

Xiaomi Malaysia hari ini telah memuat naik gambar petunjuk tentang produk baru mereka yang akan datang tidak lama lagi. Gambar tersebut menunjukkan tangan dengan jari melambangkan nombor satu, dua, tiga dan empat.

Jika diteliti, pada setiap tangan tersebut terdapatnya Mi Band asal pada jari 1, Mi band 2 pada jari 2 dan Mi Band 3 di jari 3. Manakala tangan dengan jari 4, gambar Mi Bandnya dikaburkan.

Ini sangat mudah untuk dirungkai. Ia membawa maksud, Mi Band 4 akan tiba ke Malaysia selepas ini. Tetapi bila?

Minggu lepas, Xiaomi Malaysia telah mengumumkan akan melancarkan telefon pintar Android One terbaru mereka, Mi A3 tidak lama lagi. Pelancaran Mi A3 akan diadakan minggu depan, pada 31 Julai 2019.

Kemungkinan besar, Xiaomi Malaysia akan menggunakan pentas yang sama untuk melancarkan Mi Band 4 di Malaysia. Jadi anda boleh bersiap sedia menunggu pengumuman tarikh jualan dan harga Mi Band 4 pada 31 Julai nanti.

Mi Band 4 kini hadir dengan paparan yang lebih besar, seluas 0.95-inci dan paparannya kini menggunakan panel AMOLED yang lebih terang serta dilapisi kaca terbaja untuk lebih keselamatan. Ia juga kalis air 5 ATM yang membolehkannya dibawa bersama ke dalam kolam renang.

Sambungan wayarles padanya dinaik taraf ke Bluetooth v5.0 BLE, meningkatkan kecekapan bateri dan menambah baik jarak sambungan maksimum dengan telefon. Baterinya masih tahan lama, sehingga 20 hari dengan sekali pengecasan.

Untuk perbandingan, Stor Xiaomi Global di Shopee telah menjual set import Mi Band 4 pada harga RM149. Dijangka harga rasmi Mi Band 4 di Malaysia juga tidak jauh dari harga ini.

BACA  Pelopor pengecasan pantas mahu perkenal pengecas melebihi 100W

Untuk mengenalinya dengan lebih lanjut, sila tonton video buka kotak Mi Band 4 kami di bawah ini.