Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi ada acara minggu ini dan ia mungkin berkaitan kamera 64MP

Realme telah mengumumkan akan mengadakan satu majlis pelancaran di mana telefon pintar dengan 4 kamera serta kamera 64MP akan diperkenalkan. Realme begitu yakin mereka akan jadi yang pertama melancarkan telefon dengan kamera 64MP, tetapi ia mungkin ada sedikit halangan.

Selain Realme, Redmi juga telah memberi petunjuk akan melancarkan telefon pintar dengan kamera 64MP. Cuma mereka masih tidak menyatakan bila tarikhnya. Tetapi ia mungkin kini diketahui.

Redmi akan mengadakan satu majlis pada 7 Ogos 2019, satu hari sebelum majlis yang akan diadakan Realme. Acara Redmi pada 7 Ogos menyatakan ia akan diadakan bersempena makmal pengimejan mereka. Walaupun tidak menyatakan dengan jelas, ia mungkin berkaitan dengan kamera 64MP di peranti Redmi.

Kamera 64MP di telefon pintar Realme dan Redmi akan menggunakan sensor imej baru Samsung GW1. Ia memiliki teknologi penggabungan piksel Tetracell, di mana ia menggabungkan piksel berhampiran menjadi satu piksel besar 1.6-mikron dengan resolusi 16MP.

Di majlis pelancaran pemproses Mediatek Helio G90T, Pengurus Redmi India, Manu Kumar menyatakan Redmi akan melancarkan telefon pintar berkuasa tinggi menggunakan Helio G90T. Mungkinkah ia akan dipadankan dengan kamera 64MP ini?

Kita tunggu apakah pengumuman yang akan dibuat Redmi pada 7 Ogos nanti.

Sumber: GSMArena, Weibo

BACA  Lazada bocorkan tarikh jualan dan harga Redmi Note 9S?