Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi Note 7 Moonlight White telah tiba di Malaysia

Redmi Note 7 merupakan telefon pintar Xiaomi terbaik di bawah RM1,000. Dilancarkan pada bulan Mac lepas dengan tiga warna pilihan, kini ia boleh dibeli dalam empat warna.

Warna terbaru Moonlight White kini menyertai barisan warna Redmi Note 7 sedia ada iaitu Neptune Blue, Nebula Red dan Space Black. Bagaimanapun warna putih ini hanya boleh didapati dalam versi RAM 4GB dan storan 64GB sahaja, pada harga RM799.

Mi Malaysia menyatakan, Redmi Note 7 Moonlight White boleh dibeli menerusi Stor Online Xiaomi di Lazada dan Shopee, serta pengedar sah Xiaomi Malaysia.

Redmi Note 7 ialah telefon pintar dari siri Redmi terbaik di pasaran. Ia dikuasakan pemproses Snapdragon 660, dengan RAM sehingga 4GB dan storan sehingga 128GB.

Skrin Redmi Note 7 sebesar 6.3-inci, bertakuk kecil titisan air dengan resolusi HD Penuh+. Baterinya sebesar 4,000mAh dan menyokong pengecasan pantas QuickCharge 4.0 melalui USB-C.

Kameranya dua lensa di belakang, gandingan lensa utama 48MP F1.8 dan lensa kedua pengesan kedalaman 5MP. Kamera hadapannya pula 13MP F2.0.

Selain itu, Redmi Note 7 masih mengekalkan jek audio 3.5mm dan pemancar infra merah (IR). Ia menyokong dwi-kad sim nano dan kad mikroSD dalam slot hibrid.

BACA  Mi Notebook dikemas kini dengan cip Intel generasi ke-10