Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Telefon pintar Oppo dengan dwi-mod 5G akan tiba hujung tahun 2019

Oppo menyatakan perancangan mereka untuk melancarkan telefon pintar dwi-mod 5G sebelum akhir tahun ini. Perkara ini diumumkan oleh Henry Tang, Ketua Saintis 5G Oppo, di Kemuncak 5G Qualcomm 2019.

Telefon pintar dengan dwi-mod 5G ini akan dikuasakan oleh platform dwi-mod 5G Qualcomm, yang menyokong kedua-dua rangkaian standalone (SA) dan non-standalone (NSA).

Menurut Henry Tang, beliau yakin telefon pintar 5G akan digunakan lebih meluas tidak lama lagi dan Oppo menyedari perkembangan pasaran tersebut berikutan teknologi dan produk 5G yang terdapat di seluruh dunia. Penggunaan dwi-mod 5G diharapkan akan memberikan pengalaman lebih baik kepada lebih banyak pengguna.

Oppo telah melancarkan Oppo Reno 5G, telefon pintar 5G pertama di Eropah, bersama Swisscom di Switzerland pada Mei 2019. Oppo kini bekerjasama dengan pelbagai syarikat telekomuikasi di seluruh dunia untuk memacu penggunaan teknologi 5G. Serentak dengan itu, Oppo akan memperkenalkan lebih banyak produk 5G di masa depan.

Pasukan R&D Oppo 5G telah ditubuhkan pada tahun 2015 dan kini telah memfailkan lebih 2,500 paten kepada European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Oppo juga telah memfailkan lebih dari 3,000 dokumen berkaitan 5G kepada 3GPP, menjadikan Oppo sebagai salah satu penyumbang utama kepada organisasi standard antarbangsa itu.

BACA  Semua telefon OnePlus 8 akan ada sokongan 5G