Lazada Jual Lebih Sejuta Produk Dalam Sejam Pertama Kempen 11.11

Adakah anda sebahagian daripada statistik ini? Jika ya, anda harus berbangga kerana telah jadi penyumbang pada terpecahnya rekod jualan 11.11 Lazada 2018 dalam masa cuma 13 jam saja.

Untuk kempen jualan Lazada 11.11 kali ini, mereka menyaksikan lebih sejuta barangan ditempah dalam masa sejam sahaja ataupun 277 produk setiap saat. Lebih mengagumkan, produk pertama kempen ini sudahpun diterima pembelinya seawal 1:20 pagi pada hari kejadian.

Lazada Wallet Jadi Kaedah Pembayaran Paling Popular Tahun Ini

Selain memecah rekod jualan festival 11.11 terdahulu, edisi tahun ini juga memperlihatan sesuatu yang menarik. Kali ini, majoriti pembeli telah menggunakan fungsi Lazada Wallet berbanding kaedah pembayaran yang lain seperti perbankan online dan juga kad kredit/debit. Hal ini menunjukkan pengguna lebih peka dengan saluran pembayaran yang lebih mudah dan selamat untuk digunakan mereka.

Kakitangan Ditambah 5 Kali Ganda Untuk Kendalikan Pesanan

Sebagai gerak balas terhadap sambutan berlipat kali ganda terhadap kempen 11.11 ini, Lazada telah memperkasa bahagian logistik mereka bagi memastikan tempahan anda tiba dalam tempoh waktu yang munasabah. Kakitangan yang mengendalikan bahagian ini telah ditambah sebanyak 5 kali ganda daripada kebiasaan dan sebanyak 8 gudang pemproses tempahan telah dipanjangkan waktu operasinya. Hasilnya, pesta beli-belah kali ini menyaksikan yang ada antara pesanan terawal dihantar sepantas 80 minit selepas disahkan.

Telefon HUAWEI adalah antara produk yang laku keras

Barangan elektronik adalah benda biasa yang akan dilicinkan oleh pengguna, lebih-lebih lagi melalui pembelian dalam talian. Buktinya HUAWEI Mate 20 Pro habis dibeli dalam masa 5 minit saja selepas kempen berjalan. Untuk benda bukan elektronik, lebih satu tan spageti berjenama Prego dan lebih 57 ribu paket Maggi Kari 2 Minit turut terjual.

Dalam kategori Chup Dulu, barangan yang laku keras kebanyakannya berada dalam kategori bayi, sukan dan outdoor.

Lebih banyak barangan segar dipasarkan secara dalam talian

Desaku LazMall Flagship Store menempatkan barangan segar daripada petani di Bentong, Pahang seperti kicap dan beras Orang Asli. Ia adalah inisiatif yang digerakkan oleh pengasas DESA Project untuk mewujudkan peluang pemasaran barangan sebegini merentasi sempadan digital. Kesemua produk yang dijual di Flagship Store ini habis dijual dalam masa 24 jam saja selepas kempen 11.11 berjalan.

Lazada 11.11 edisi 2019 bukan saja menghindangkan kepada anda banyak produk-produk yang dipotong harganya. Mereka juga menyediakan banyak aktiviti menarik yang boleh terus diserti melalui APP Lazada di telefon agar anda tak rasa bosan semasa memburu tawaran menarik.

Artikel ini dibawakan kepada anda oleh Lazada