Fungsi Terbaru Waze Beritahu Anda Jumlah Bayaran Tol Untuk Ke Destinasi Anda

Waze tentu sekali ciptaan paling memudahkan tamadun manusia zaman ini. Kini, kita tak lagi perlu menuruti ketua konvoi sebab tak tahu jalan sebaliknya boleh ebrgerak mengikut pace masing-masing tanpa sesat dengan bantuan Waze. Jika anda gunakan Waze pada hari ini, ada satu fungsi baru yang mungkin membantu anda.

Sekiranya anda mulakan navigasi Waze, ia akan memaklumkan anda jumlah tol yang mungkin perlu dibayar anda untuk tiba ke destinasi. Kemas kini ini terpakai untuk Waze di Android dan juga iOS dan ia sangat membantu anda membanding beza tol untuk setiap laluan berbanding hanya ditandakan saja jika laluan tersebut bukan laluan percuma.

Ini semua dimungkinkan oleh sumbangan lebih 30,000 Wazers aktif di Malaysia. Tahukah anda yang Malaysia miliki amaun Wazers yang teramai di rantau Asia dan antara 5 tertinggi di dunia. Tak harianlah jika ada ciri-ciri baru diuji di pasaran kita terlebih dahulu.

Selain tol, Waze juga boleh memaklumkan anda tentang penutupan jalan, jalan rosak, dan sebagainya hasil laporan pengguna-pengguna yang berada di sekitar anda.

Sumber: MalayMail