Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Apple Airpods Pro dengan penyaring hingar aktif boleh mula dibeli di Malaysia

Selepas sebulan diperkenalkan ke khalayak ramai, akhirnya fon kepala terbaru dari Apple, Airpods Pro telah mula dijual di Malaysia. Ia boleh dibeli menerusi Stor Online Apple Malaysia.

Apple Airpods Pro dijual di Malaysia pada harga RM1,099. Ia adalah fon kepala yang dilengkapi fungsi penyaring hingar aktif (ANC), yang mampu menapis bunyi luar agar tidak sampai ke telinga. Ia menggunakan dua mikrofon untuk memproses bunyi untuk disaring, satu yang menghadap keluar dan satu lagi menghadap ke dalam corong telinga.

Selain ciri ANC, lain-lain ciri dilihat diwarisi daripada AirPods. Contohnya, permukaan peka sentuhan untuk menyeru pembantu maya Siri, mengawal audio yang sedang dimainkan, ataupun mematikan sebentar sistem ANC untuk anda mendengar apa yang berlaku di luar.

Bekas penyimpannya boleh dicas secara wayarles dengan mana-mana pengecas yang menyokong piawian Qi. Ia boleh membekalkan lebih 24 jam waktu pengunaan bersama bekas pengecas, dengan 4.5 jam waktu penggunaan setiap satu isian penuh.

Jika anda tidak perlukan ANC, Airpods bukan Pro turut dijual di Malaysia pada harga RM699 atau dengan tambahan RM180 untuk mendapatkan bekas pengecas yang menyokong pengecasan wayarles.

BACA  APP Instagram dikesan akses kamera iPhone tanpa pengetahuan pengguna