Guna Waze untuk cari lokasi tambah nilai Touch n Go tanpa caj dengan mudah

Bila memandu kereta terutama jarak jauh, salah satu perkara yang penting ialah memastikan nilai kad Touch n Go mencukupi, sebab nak bayar tol tak terima tunai lagi dah. Hanya boleh guna Touch n Go. Tapi satu perkara yang kurang digemari, tak semua tempat tambah nilai Touch n Go ni percuma, ada yang kena caj.

Kini ada cara yang mudah untuk mencari lokasi tambah nilai Touch n Go tanpa dikenakan caj tambahan. Aplikasi navigasi Waze, kini memaparkan semua lokasi tambah nilai Touch n Go tanpa dikenakan caj tambahan. Pengguna boleh pergi dahulu ke lokasi tersebut untuk menambah nilai, atau mencari lokasi di tengah perjalanan. Fungsi ini serupa dengan pencarian stesen minyak.

Lokasi ini juga boleh ditemui dengan logo Touch n Go di atasnya. Dengan cara ini, anda boleh merancang perjalanan dengan lebih efisyen tanpa perlu membuang masa bertanya tempat untuk menambah kredit kad Touch n Go anda.

Jika anda mahu mencari secara manual, boleh juga menyemak senarai penuh lokasi tambah nilai Touch n Go tanpa dikenakan caj tambahan di laman web Touch n Go di sini.

BACA  Semua terminal bas awam disaran sedia sistem pembayaran eWallet