Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Realme Dikesan Patenkan Nama Teknologi Pengecasan Pantas Mereka, Tiada Lagi SuperVOOC?

Kalau di OPPO kita ada VOOC, di OnePlus ia dikenali sebagai DashCharge. Walaupun kedua-duanya dipercayai adalah produk yang sama, OnePlus sebagai langkah untuk mewujudkan penyelang antara kedua jenama itu telah menjenamakan semula teknologi pengecasan pantas itu. Satu lagi subjenama OPPO, Realme mungkin akan lakukan perkara yang sama.

Realme 5 Pro gunakan VOOC

Setakat ini, semua sistem pengecasan di Realme masih menggunakan istilah VOOC dan SuperVOOC untuk merujuk pada kelengkapan pengecasan pantas yang didukungnya. Tapi, ia mungkin berubah tak lama lagi selepas ada satu entri paten baru yang dimohon Realme berbunyi seperti pengecasan pantas.

Istilah yang telah dimohon adalah SUPERDART. SUPERDART miliki gaya font yang sama seperti VOOC dan DashCharge.

Dalam penawaran Realme buat masa ini, Realme X2 Pro adalah produk yang miliki pengecasan paling pantas melalui SuperVOOC 50W. Ia adalah sistem yang sama anda boleh temui pada R17 Pro, telefon sulung di diberikan teknologi itu.

Tapi di OPPO, mereka di sana sudahpun ada SuperVOOC 2.0 65W yang mengisi telefon daripada 0 hingga penuh dalam masa 30 minit saja. Sudah tentu ada antara telefon Realme akan menggunakan tenologi yang serupa jika kita lihat pada trend-trend terdahulu.

BACA  Warna baru Oppo Reno 4 Pro tiba dengan edisi khas Christy Ng dan Pestle & Mortar