Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Oppo akan melancarkan fon kepala wayarles Enco Free di Malaysia

Fon kepala wayarles Apple iaitu Airpods, memang sangat popular sehinggakan banyak pengeluar lain turut menghasilkan produk dengan rupa yang hampir sama. Salah satu darinya ialah Oppo Enco Free dan ia diumumkan akan dilancarkan di Malaysia minggu hadapan, 16 Januari 2020.

Fon kepala wayarles dari Oppo ini mempunyai hayat bateri sepanjang 5 jam dengan hayat lebih panjang sehingga 25 jam bersama bekas penyimpannya. Ia mempunyai kawalan sentuhan di kedua-dua belah peranti untuk mengawal tahap bunyi atau menghentikan dan memainkan lagu serta melangkau lagu.

Terdapat tiga pilihan saiz silikon untuk dipasang padanya bagi memastikan ia benar-benar muat dan selesa di dalam telinga. Sambungan Bluetooh 5.0 menjadi penghubungnya secara wayarles dan ia berhubung secara berasingan, bagi memastikan kualiti sambungan yang lebih baik.

Tiada penyaring bunyi hingar (noise cancelltation) padanya tetapi ia memiliki pembantu AI yang berkemampuan mengasingkan bunyi bising semasa membuat panggilan. Satu lagi kekurangan pada fon kepala ini ialah tiada sokongan pengecas wayarles, ia bergantung kepada sambungan USB-C untuk tenaga baru. Pengecasan penuh fon kepala mengambil masa sekitar 90 minit manakala bekas penyimpan mengambil masa hampir 2 jam untuk penuh.

Fon kepala wayarles Oppo Enco Free akan dijual di Malaysia pada harga RM499.

BACA  Oppo Reno 4 Pro & Reno 4: Maklumat penjualannya di Malaysia