Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pendaftaran nama Poco F2 dikesan tanda kedatangan generasi kedua Pocopho

Kedatangan Pocophone F1 pada tahun 2018 membawa perubahan besar kerana memberikan kuasa prestasi tertinggi di telefon pintar pada harga yang sangat rendah. Pocophone F1 membuktikan penggunaan pemproses terbaik ketika itu, Snapdragon 845 boleh dinikmati orang ramai dengan mengorbankan banyak perkara lain tetapi memberi fokus pada satu perkara, prestasi tertinggi.

Selepas itu, ramai yang menantikan generasi kedua Pocophone pada tahun 2019 tetapi tiada langsung pengumuman peranti baru dibuat. Sehinggalah tiba tahun 2020, satu berita berkenaan peranti baru Pocophone telah tersebar.

Xiaomi telah dikesan mendaftarkan tanda dagang Poco F2 di China. Perkara ini dilaporkan oleh @_the_tech_guy menerusi ciapan di twitter. Tambah beliau lagi, sebelum ini Xiaomi telah mendaftarkan tanda dagang Poco F1 dua bulan sebelum peranti tersebut dilancarkan, jadi generasi kedua telefon ni mungkin akan tiba dalam masa dua bulan lagi.

Tahun lepas, ramai yang menyangka model Redmi K20 adalah Pocophone F2 tetapi ternyata bukan. Redmi K20 yang turut dikenali sebagai Mi 9T di pasaran antarabangsa, masih tidak dapat membawakan harga rendah yang terdapat di Pocophone F1 sebelum itu.

Adakah kita akan dapat melihat Pocophone F2 tahun ini, dalam masa dua bulan lagi? Semoga Pocophone akan berjaya membawa model kedua mereka tahun ini, bersama harga luar biasa yang dipertunjukkan semasa Pocophone F1 dilancarkan dahulu.

Sumber: GSMArena, @_the_tech_guy

BACA  YouTube Kids 'After School' tayang lebih 100 filem percuma untuk kanak-kanak