Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pegawai Polis ini berjaya “menangkap” perhatian Apple

Siapa sangka seorang pegawai polis yang bertugas di Terengganu, berjaya menangkap perhatian syarikat gergasi Apple di mana salah satu gambar tangkapannya yang dimuat naik di instagram, dipaparkan semula di akaun instagram @Apple. Akaun tersebut memiliki lebih dari 20 juta pengikut.

Berada di tempat yang tepat, pada masa yang tepat, menjadi tajuk gambar tersebut di instagram Apple. Ia bertepatan dengan tuah yang diterima oleh pegawai polis tersebut. Jika anda masih belum tahu, nama pegawai polis tersebut ialah Azmeer Iskandar dan gambar tersebut diambil dari akaun instagram beliau di @azmeeriskndr.

Azmeer yang berusia 28 tahun itu, telah bertugas di Terengganu sejak 8 tahun lalu. Beliau mengambil gambar tersebut di Rusila, Marang di Terenggau pada bulan Ogos 2019. Gambar menaiki pokok kelapa itu diambil ketika beliau berjalan-jalan di tepi pantas Rusila bersama rakannya.

Beliau ternyata sangat gembira apabila gambar yang diambilnya menggunakan telefon iPhone XR terpilih untuk dipaparkan di akaun instagram Apple. Sehingga kini, gambar tersebut telah memiliki lebih 440 ribu Likes.

Beliau percaya, ini adalah gambar dari Terengganu yang pertama terpilih untuk muncul di akaun instagram Apple. Ia juga masa yang tepat kerana tahun 2020 merupakan Tahun Melawat Malaysia. Sedikit sebanyak, ia boleh menarik perhatian masyarakat antarabangsa untuk mengenali Malaysia, sekaligus datang melawat negara ini.

BACA  Oppo A93 akan datang ke Malaysia dengan 6 kamera

Azmeer kini memiliki lebih 40 ribu pengikut di Instagram dan akaun tersebut dipenuhi dengan pelbagai tangkapan gambar yang menarik berkaitan pengalaman beliau dalam perjalanan serta kehidupan seharian. Beliau menganggap fotografi mobile sebagai suatu hobi.

Sumber: The Star