Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Realme teruskan pelancaran X50 Pro 5G pada 24 Februari di lokasi berbeza

Pembatalan pameran peranti mudah alih dan rangkaian terbesar dunia, MWC 2020 memberi kesan yang besar kepada banyak syarikat yang menyertainya. Salah satu darinya adalah Realme yang mahu melancarkan telefon flagship terbaru mereka, X50 Pro 5G di sana.

Walaupun MWC 2020 dibatalkan, Realme tidak berhasrat untuk menghentikan majlis pelancaran X50 Pro 5G. Ia akan diteruskan pada tarikh yang sama, 24 Februari 2020 tetapi lokasinya ditukar dari Barcelona, ke Madrid. Masih di dalam negara Sepanyol.

Satu lagi yang berbeza, majlis pelancaran ini akan dibuat secara strim dalam talian sahaja, tanpa menjemput ramai orang. Ia akan dilancarkan oleh Naib Presiden Realme merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Realme India, Madhav Sheth. Selain pelancaran X50 Pro 5G, Madhav akan turut membentangkan perancangan Realme berkenaan AIoT.

Realme X50 Pro 5G adalah versi yang lebih hebat dari X50 yang telah dilancarkan bulan lepas. Berbanding menggunakan cip Snapdragon 765G di X50, cip yang lebih berkuasa Snapdragon 865 akan digunakan di X50 Pro 5G. Ia akan turut menggunakan RAM baru LPDDR5 serta storan pantas UFS3.0, dengan sokongan WiFi6 dan rangkaian 5G dwi-mod.

Satu maklumat baru tentang X50 Pro 5G yang dikongsikan oleh Madhav, adalah penggunaan pengecasan pantas baru dipanggil DART Charge. Ia memiliki kuasa pengecasan 65W dan dikatakan tidak panas dan boleh main game semasa mengecas serta memanjangkan hayat bateri.

Sumber: GSMarena, Realme

BACA  Warna baru Oppo Reno 4 Pro tiba dengan edisi khas Christy Ng dan Pestle & Mortar