Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tempahan eksklusif Galaxy Z Flip dibuka hari ini, harga melebihi RM5000

Telefon boleh lipat, Samsung Galaxy Z Flip hari ini telah dibuka tempahan awalnya di Malaysia. Bersama pengumuman tempahan awal ini, harga jualan rasminya di Malaysia turut diketahui.

Samsung Galaxy Z Flip dijual di Malaysia pada harga RM5,888. Bagaimanapun, tempahan awal ini dibuka selama satu hari sahaja iaitu hari ini, 17 Mac 2020. Tempahan boleh dibuat dari pukul 10 pagi sehingga 10 malam.

Mereka yang berminat, boleh menempah Samsung Galaxy Z Flip di E Store Samsung. Dalam tempahan yang dibuka selama 12 jam, pembeli akan turut menerima khidmat perdana berupa Talian Bantuan Premium 24/7, pengambilan dan penghantaran percuma untuk sokongan perkhidmatan selama 12 bulan dari tarikh pembelian, barisan keutamaan/ekspress di Pusat Khidmat serta perlindungan skrin berupa satu kali penggantian keretakan skrin dalaman dalam tempoh 12 bulan dari tarikh pembelian.

Stok Galaxy Z Flip dalam tempoh promosi ini sangat terhad dan diberikan kepada pembeli terawal. Samsung Malaysia tidak pula menyatakan berapa banyak unit yang disediakan. Tempahan awal ini akan dihantar kepada pembeli dalam masa 5 hari bekerja.

Buat yang belum kenal, Galaxy Z Flip adalah telefon pintar dengan skrin boleh lipat kedua dihasilkan Samsung. Ia memiliki skrin Dynamic AMOLED HD Penuh, berukuran 6.7-inci apabila dibuka. Ia juga ada skrin Super AMOLED di luar berukuran 1.1-inci, untuk memaparkan notifikasi. Pengimbas capjari terdapat di sisi, bergabung dengan butang kuasa.

Kuasanya digerakkan oleh cip Snapdragon 855+, bersama RAM 8GB dan storan dalaman 256GB. Telefon ini hanya menyokong sehingga rangkaian 4G LTE, bersama satu kad sim fizikal dan satu kad eSIM.

Di tepi skrin luar, terdapat dua kamera iaitu kamera ultra lebar 12MP F2.2 bersama kamera utama 12MP F1.8 yang dilengkapi OIS. Di dalamnya juga ada kamera swafoto 10MP F2.4, terletak di dalam lubang di atas skrin.

BACA  Samsung bakal bawa masuk Galaxy Tab S6 Lite di Malaysia pada separuh harga

Tenaga telefon ini disalurkan dari bateri 3,330mAh yang menyokong pengecasan pantas 15W melalui USB-C serta pengecasan wayarles. Ia juga boleh mengecas peranti lain secara wayarles.

Sumber: Samsung