Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Jam Pintar pertama Realme akan bertemu semua tidak lama lagi

Nama Realme sememangnya popular sebagai pengeluar yang menghasilkan produk berkuasa tinggi pada harga lebih rendah dari biasa. Mereka telah menghasilkan telefon pintar, gelang kecergasan dan fon kepala tetapi masih belum ada jam pintar.

Ketibaan jam pintar Realme dilihat akan muncul tidak lama lagi. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Realme, Madhav Sheth hari ini telah berkongsi video petunjuk mengenai jam pintar, Realme Watch. Menurut video tersebut, Realme Watch akan bertemu kita tidak lama lagi.

Bagaimanapun, Madhav tidak menjelaskan bilakah tarikh pelancaran Realme Watch. Menurut kebiasaan, produk baru Realme ini akan dilancarkan di India terlebih dahulu, sebelum dilancarkan di lain-lain negara kemudian, termasuk Malaysia.

Tetapi peminat Realme di Malaysia mungkin tidak perlu menunggu lama. Ini kerana Realme Watch telah pun dikesan berada dalam pengkalan data SIRIM. Bermakna, ia telah lulus untuk digunakan di Malaysia dan menunggu masa untuk dijual sahaja.

Masih tiada maklumat rasmi tentang Realme Watch, tetapi khabar angin menyatakan ia adalah klon kepada Oppo Watch, yang juga merupakan klon kepada rekaan Apple Watch. Oppo Watch yang telah dijual di China, memiliki fizikal yang mirip dengan Apple Watch, dengan dua pilihan muka jam 41mm dan 46mm, menyokong eSIM, dilengkapi Bluetooth dan dibina bersama speaker di dalamnya.

Ini tidak menghairankan kerana Realme adalah syarikat yang dilahirkan oleh Oppo. Tetapi, harga jualan Realme Watch pastinya lebih rendah dari Oppo Watch, yang berharga dari RMB1,499 (RM908) di China. Adakah ini akan menjadi jam pintar anda tidak lama lagi?

BACA  FGV akan guna e-wallet untuk salur gaji kakitangan mereka

Sumber: Madhav