Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Facebook kini dalam percubaan gabungkan panggilan video hingga 50 orang di Whatsapp

Selepas Facebook memperkenalkan fungsi Messenger Room, yang membolehkan sidang media dilakukan bersama 50 ahli pada satu masa, kini dilaporkan bahawa fungsi itu juga akan digabungkan dengan aplikasi permesejan Whatsapp.

Berdasarkan portal WABetaInfo, penggabungan itu kini masih dalam versi beta untuk kemaskini Android 2.20.163. Hurainya, di Whatsapp, fungsi Room diletakkan sebagai pilihan dalam tab panggilan dan juga menu attachment di dalam ruang chat.

Pengguna yang memilih untuk membuat sidang video menggunakan fungsi berkenaan, akan dipautkan ke aplikasi Messenger dan mencipta Room di sana.

Setakat ini, fungsi ini hanya boleh digunakan oleh pengguna versi beta yang terhad di beberapa negara termasuk Amerika Syarikat. Ia difahamkan akan diperluas ke lebih banyak negara tidak lama lagi.

Jika ada yang berminat untuk mencuba fungsi ini di aplikasi Whatsapp, anda boleh ke pautan ini untuk sertai beta tester dan cuba whatsapp beta.

Nampaknya Facebook sangat teruja dengan pembangunan fungsi Room ini. Jika di Whatsapp sudah ada percubaan untuk menggabungkan fungsi itu mungkin tidak lama lagi Instagram pula akan menerima fungsi sama. Mungkin boleh kongsi live dengan 50 orang pada satu masa.

Sumber: WABetaInfo

BACA  Discord catat rekod muat turun setiap hari sejak awal September, Among Us puncanya