Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

5 Youtuber Malaysia kini punyai pengikut lebih sejuta

Selepas kejayaan penyanyi cilik, Aryanna Alyssa Dezek berada di tangga 10 teratas dengan jumlah pengikut di Youtube yang mencecah 2.49 juta, semakin banyak Youtuber yang menyerlah dan mula menambah jumlah pengikut.

Dalam senarai pemilik saluran Youtube dengan jumlah pengikut teramai, ada youtuber di Malaysia yang kini sudah mencecah jumlah pengikut yang melebihi sejuta.

Sama ada memuatkan kandungan komedi mahupun nyanyian, individu ini telah berjaya menambat selera penonton dan mendapat ratusan ribu malah, jutaan tontonan.

Lima saluran Youtube yang kini berada dalam liga lebih sejuta pengikut adalah Zukiemohamad, Mat Salleh TV, VS GAG, Jeff & Inthira dan Baby Shima.

1. Zukiemohamad (1.15 juta)

Zukie Mohamad  adalah selebriti Media Sosial & YouTuber Malaysia. Dia mula dikenali menerusi penghasilan video parodi lawak bersama rakannya, Jamal Tetsu.  Dalam saluran Youtube, Zukie banyak menampilkan kandungan parodi lawak, video pendek dan juga reviu produk.

2. Mat Salleh TV (1.23 juta)

Lelaki asal Scotland ini menggunakan nama Mat Salleh sebagai pengenalan dirinya. Menetap di Malaysia, youtuber ini menarik perhatian dengan menghasilkan video menggunakan Bahasa Melayu. Kandungan yang diketengahkan kebanyakan adalah reaksi pelbagai video termasuk nyanyian dan blog video makanan.

3. VS GAG (1.02 juta)

Saluran ini menampilkan kompilasi pelbagai video pendek animasi dan CGI yang dihasilkan sendiri dengan mengunakan watak-watak adiwira kesukaan ramai seperti Avangers, Power Rangers dan juga Masked Rider.

4. Jeff & Inthira (1.13 juta)

Pasangan youtuber dan selebriti ini mula berjinak-jinak membuat video di Youtube pada tahun 2017. Mereka banyak mengetengahkan kandungan video tentang kehidupan dan aktiviti seharian.

5. Baby Shima (1.24 juta)

Penyanyi dan selebriti ini mula meniti di bibir peminat selepas tular dalam beberapa insiden di pertandingan nyanyian. Walau bagaimanapun, empunya nama Nor Ashima binti Ramli ini ternyata mempunyai bakat dalam nyanyian dan ia menjadi antara kandungan utama dalam saluran Youtubenya.

BACA  Ada satu cara sangat mudah tonton YouTube tanpa diganggu iklan