Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Muat turun dan pasang kemaskini OS secara automatik akan ditambah dalam iOS 13.6

Apple telah melepaskan versi Beta kedua untuk kemaskini sistem operasi iOS 13.6 dan iPad OS 13.6, di mana antara perkara baharu yang ditemui ialah kawalan tambahan untuk menguruskan kemaskini sistem operasi (OS). Ia akan membolehkan kemaskini ini dimuat turun dan dipasang secara automatik.

Kemaskini automatik ini akan memberi kebenaran kepada peranti seperti iPhone, iPad dan iPod Touch untuk memuat turun sendiri kemaskini perisian terbaharu, apabila peranti bersambung ke WiFi. Apple menerangkannya sebagai, β€œiPhone will automatically download updates over Wi-Fi,”.

Walaupun iOS dan iPadOS telah lama ada tetapan memasang kemaskini perisian pada waktu malam, butang yang baharu ini memperbaharui fungsi ini. Antaranya, pengguna tidak lagi perlu mengarahkan muat turun secara manual tetapi ia akan memberi notis bahawa kemaskini ini akan dipasang pada waktu malam.

Automatically install software updates overnight after they have been downloaded. You will receive a notification before updates are installed. Your iPhone must be charging and connected to Wi-Fi to complete the update.

Walaupun iOS 13.6 ini telah berada di fasa kedua ujian Beta, Apple dijangka akan memperkenalkan iOS 14 semasa acara WWDC 2020, yang akan diadakan pada 22 Jun 2020. Adakah iOS 13.6 akan sempat bertemu pengguna atau ia akan diserapkan terus ke dalam iOS 14?

Sumber: 9to5mac

BACA  AirPods Pro ada bunyi rosak? Boleh tukar percuma di Apple