realme Buds Q bukan satu aksesori audio semata, malahan aksesori fesyen juga

(Artikel ini dibawakan kepada anda oleh realme)

realme Buds Q menyatupadukan unsur fesyen dengan teknologi dengan baik sekali. Ia seperti dua kain berlainan jenis dijahit bersama tanpa menampakkan kelimnya.

Kalau pesaingnya dilihat sukar untuk lakukannya, realme bukan saja lakukannya tapi mampu jualnya pada harga kompetetif. Misalnya realme 6i dan yang terbaharu, realme Buds Q.

realme Buds Q ialah salah satu produk True Wireless Stereo (TWS) daripada pengeluar telefon itu. Ia diumumkan bersama-sama sejumlah produk AIoT realme pada awal Jun 2020 yang lalu.

Anda boleh dapatkan realme Buds Q pada harga RM129. Berbalik kepada hal fungsi, spesifikasi, dan estetika sudah tentu sukar nak percaya produk sebegini ada tanda harga serendah itu.

Tahukah anda yang bekas penyimpan realme Buds Q berinspirasikan batu buntar yang biasanya ditemui di tepai pantai dan tepi sungai?

Pereka yang bertanggung jawab keatas rekaan realme Buds Q ialah saudara José Lévy. Dia pernah menyumbang keringatnya untuk jenama fesyen Hermès dan kini bertindak sebagai pengarah realme Design Studio.

Daripada insipirasi alam, dia berjaya hasilkan realme Buds Q yang miliki tahap ergonomic yang tinggi. Bila pegangnya, ia selesa dipegang dan bila anda pakainya, ia tak nampak canggung.

Itu di bahagian estetik. Fungsi dan specs tidak pula dilupakan realme. Seunit realme Buds Q lebih ringan daripada sekeping kertas A4. Semasa memakainya, ia seperti bersatu dengan anda.

Pada setiap unit speaker tersemat bateri sebesar 40mAh. Berbekalkan bateri yang turut terkandung dalam bekas penyimpanannya, ia boleh berkhidmat kepada anda sehingga 20 jam lamanya.

BACA  Telefon Realme yang bakal tiba ini miliki bateri 6,000mAh

Runut-runut bunyi realme Buds Q dihasilkan oleh sepasang pemacu audio bersaiz 10mm. Bahagian diafragmanya diperbuat daripada polimer komposit khas PEEK&PU untuk hasilkan audio yang jelas terutamanya pada frekuensi tengah dan tinggi serta pada masa yang sama penghasilan bass yang padu.

realme Buds Q bersambung dengan telefon anda melalui sambungan Bluetooth 5.0. Manfaat penggunaan Bluetooth terkini menyebabkan ia ada latensi superendah untuk sebuah TWS, serendah 119ms apabila mode Super Low Latency dihidupkan.

Anda boleh berinteraksi dengan earbuds ini melalui permukaan peka sentuhan. Ada beberapa cara sentuhan boleh dipraktiskan untuk beri arahan, seperti double-tap untuk menjawab panggilan ataupun triple-tap untuk langkau lagu.

Sekiranya anda bercadang untuk bawa realme Buds Q bersenam, ketahuilah yang ia ada penarafan kekalisan air pada IPX4. Maka, anda tak perlu risau dengan percikan air ataupun peluh merosakkan TWS ini.

realme Buds Q adalah sebuah TWS yang lengkap fungsinya dan pada masa yang sama miliki nilai estetika yang tinggi. Jangan bertangguh untuk dapatkan seunit pada harga RM129.

Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.