Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Celcom naik taraf kuota internet percuma untuk pelanggan pascabayar

Semalam ramai pengguna Celcom menerima SMS dari Celcom yang mengatakan ada berita gembira untuk mereka. Hari ini, laman web Celcom telah dikemaskini dengan berita tersebut, mengesahkannya secara rasmi.

Berita baik tersebut ialah, pengguna pelan pascabayar Celcom menerima naik taraf kuota internet secara percuma. Ia tidak terhad kepada pengguna pelan Mega terkini, tetapi juga kepada pelan lama seperti Celcom Mobile Postpaid dan Celcom First. Tetapi tidak untuk pelan pascabayar Xpax XP Lite. Tiada sebarang caj dikenakan untuk naik taraf ini dan segala kelebihan sedia ada dikekalkan. Ia akan berkuatkuasa pada kitaran bil pengguna akan datang.

Dari laman Pascabayar Celcom Mega, ia menunjukkan pelan asas Mega RM80/bulan menerima naik taraf 10GB, dari 30GB menjadi 40GB. Talian tambahan Family Line RM40/bulan juga dinaikkan kuota sekali ganda, dari 15GB kepada 30GB.

Pass Lightning tambahan turut dinaik taraf, tetapi bukan semua. Bagi Pass Lightning M, ia kekal ditambah 10GB sahaja, tetapi dengan pelan asas menjadikannya 50GB pada kadar RM90/bulan.

Untuk Pass Lightning L berkadar RM148/bulan, ia ditambah 10GB dan dicampurkan dengan pelan asas, menjadikan jumlah kuota dari 60GB kepada 80GB. Tambahan yang sama juga untuk Pass Lightning XL berharga RM148/bulan, dari jumlah 100GB kepada 120GB.

Untuk Pass Unlimited, tiada perubahan kuota padanya memandangkan ia tiada had kuota. Semua pelan Celcom Mega datang bersama panggilan tanpa had ke semua talian, serta SMS pada kadar 20sen setiap satu.

Celcom kini menawarkan pelan pascabayar menerusi Celcom Mega dan Xpax XP Lite. Pelan Xpax XP Lite boleh dilanggan dari serendah RM28 dengan 1GB data sebulan, bersama tambahan M Pass atau L Pass untuk YouTube tanpa had. Semua pelan ini diberikan panggilan tanpa had ke semua talian.

BACA  Negara kita jadi hub pemasangan Nintendo Switch, cuba cari kotak Made in Malaysia

Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.celcom.com.my