Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tempahan awal ROG Phone 3 Strix Edition dibuka esok

Asus Malaysia akhirnya memecah berita apabila mengumumkan akan membuka tempahan awal untuk telefon gaming terbaru mereka, ROG Phone 3 pada 3 September 2020. Tempahan awal ini akan turut menerima hadiah percuma berupa casing Lighting Armor dan pelindung skrin Tempered Glass.

Bagaimanapun, hanya model asas Strix Edition yang akan dibuka tempahan awalnya pada 3 September 2020. Walaupun ROG Phone 3 Strix Edition serba serbi sama dalam semua aspek, kekurangannya berbanding edisi biasa ialah penggunaan pemproses Snapdragon 865, RAM 8GB dan storan 256GB. Edisi biasa memiliki pemproses Snapdragon 865+, RAM sehingga 16GB dan storan 512GB.

Tempahan awal ini boleh dilakukan hanya dalam talian, di Stor Rasmi Asus di Lazada dan Shopee sahaja. Harga jualan ROG Phone 3 masih belum diberitahu dan ia mungkin akan diumumkan apabila tempahan awal bermula.

Sebelum ini, Asus telah memberi petunjuk bahawa harga ROG Phone 3 di Malaysia tidak akan jauh berbeza dengan model sebelumnya. Untuk rujukan, ROG Phone II Strix Edition dilancarkan tahun lepas pada harga RM 2,499 dengan RAM 8GB dan storan 128GB.

Jika belum kenal, ROG Phone 3 menampilkan skrin AMOLED HD Penuh berukuran 6.59-inci, dengan kadar penyegaran setinggi 144Hz. Selain pemproses Snapdragon 865+, ia menggunakan RAM LPDDR5 serta storan UFS3.1 untuk memberikan prestasi tertinggi.

Bateri di dalamnya antara terbesar di pasaran, berkapasiti 6,000mAh dan menyokong pengecasan pantas 30W melalui USB-C. Speaker stereo yang menembak bunyi terus ke muka, dipasang di bawah dan atas skrin.

Antara perkakas yang hadir bersama di dalam kotak adalah kipas penyejuk AeroActive Cooler 3. Jek audio 3.5mm tidak lagi terdapat pada telefon ini, tetapi ia boleh ditambah dengan memasang kipas penyejuk ini.

BACA  Pengguna BigPay boleh hantar wang dan membayar dengan DuitNow QR tidak lama lagi

Kamera di belakang telefon ini kini bertambah kepada tiga. Ia gabungan kamera utama 64MP, kamera ultra lebar 13MP dan kamera makro 5MP. Kamera hadapannya pula 24MP, terletak di bingkai atas skrin menjadikan skrinnya penuh tanpa lubang dan takuk.

Kenali ROG Phone 3 dengan lebih mendalam menerusi video buka kotak kami di bawah ini.

Sumber: Asus Malaysia