Samsung sahkan yang barisan Galaxy Watch untuk 2021 akan diperkasa Wear OS

Peminat peranti boleh pakai Samsung ataupun yang berkira-kira untuk melompat masuk ke ekosistem ini tetapi direncatkan oleh Tizen OS, ada berita baik buat anda. Samsung mengumumkan yang Galaxy Watch akan dating ini menjalankan sistem operasi Wear OS daripada Google.

Ia satu berita baik kerana pengguna akan beroleh akses terhadap APP yang lebih pelbagai dan pengintegrasian yang lebih dalam dengan peranti Android anda boleh dilakukan. Malahan, pengguna telefon Android bukan daripada jenama Samsung juga turut beroleh manfaat dek kesarwajagatan Wear OS.

Galaxy Watch 3 diperkasa Tizen OS

Namun begitu, Samsung memberi jaminan yang ia masih dilapisi antara muka One UI bagi memudahkan pengguna sedia ada membiasakan diri dengan sistem operasi baharu ini. Pengguna produk Tizen OS sedia ada juga dijamin akan menerima sekurang-kurangnya 3 tahun sokongan perisian daripada tarikh pelancaran produk tersebut.

Jam tangan Samsung dan Android bukanlah satu kombinasi yang novel. Kali terakhir Samsung hadir dengan peranti boeh pakai diperkasa Android ialah dalam tahun 2014 menerusi Samsung Gear Live sebelum berpindah kepada Tizen OS.

Untuk tahun 2021, Galaxy Watch yang baharu dijangka akan tiba sekitar July 2021.

Sumber: SamMobile