SBM #18 | ClubHouse ada di Google Playstore, iPad tiada app kalkulator & guna TNG RFID isi minyak di Shell

Antara berita yang diketengahkan ialah, ClubHouse sudah ada di Google Playstore, kenapa iPad tiada aplikasi kalkulator, TNG RFID boleh guna isi minyak di Shell? Dan banyak lagi berita lain, perincian seperti di bawah:

1. Tablet Galaxy Tab A7 terima rebat RM100 sempena hari raya

Galaxy Tab A7 kini diberi diskaun RM100. Harga asal Galaxy Tab A7 ialah RM999 tetapi sehinga 6 Jun 2021, Samsung Malaysia menjualnya pada harga RM899 sahaja. Ketahui lebih lanjut di sini.

2. Laman APP Clubhouse di Playstore Android telah aktif, kini terima pendaftaran untuk memasangnya

Clubhouse kini telah disenaraikan di Google Playstore. Tetapi ia baru menerima pendaftaran minat sahaja, belum boleh dipasang di peranti Android. Baca mengenainya di sini.

3. Zenfone 8 & 8 Flip: Semua yang anda perlu tahu

Zenfone 8 Flip memiliki kamera boleh kilas dari belakang ke hadapan, Zenfone 8 pula adalah peranti kompak dengan skrin 5.9-inci, lebih kecil dari iPhone 12 mini. Kedua-dua telefon ini dikuasakan cip Snapdragon 888. Spesifikasi penuh di sini.

4. Poco M3 Pro dengan sokongan 5G akan dilancar pada 19 Mei

Poco dilihat akan melancarkan telefon 5G paling murah, menggunakan cip Mediatek Dimensity 700 7nm dengan sokongan 5G. Berita mengenainya di sini.

5. TNG RFID yang anda gunakan untuk tol, juga bakal boleh digunakan untuk isi minyak

Pengguna Touch ‘n Go RFID tidak lama lagi boleh membayar dan mengisi minyak menggunakan pelekat tersebut di stesen minyak Shell yang terpilih. Ketahui cara untuk menjadi penguji awal di sini.

6. Malaysia guna data mudah alih lebih banyak daripada negara jiran

Malaysia dilihat menggunakan data mudah alih lebih banyak berbanding negara lain. Peningkatan paling mendadak adalah pada bulan April 2020, apabila telco mengumumkan pemberian data percuma 1GB setiap hari untuk kegunaan sewaktu PKP. Laporan lanjut di sini.

7. Kenapa iPad tidak ada aplikasi kalkulator?

Jika anda perasan, di iPhone, jam tangan Apple Watch dan laptop MacBook semuanya ada kalkulator, tetapi tablet iPad tiada aplikasi kalkulator. Dahulu sebab Steve Jobs, apa pula sebabnya kini? Boleh tahu tentangnya di sini.


Jangan lupa untuk mengisi kaji selidik kami mengenai tinjauan tentang gamer di sini.