Pakej Data Khas Pelajar Digi hanya RM20 sebulan, diluaskan ke pelajar sekolah

Perintah Kawalan Pergerakan yang dikenakan sekarang, membuatkan pelajar dan pengajar terpaksa kembali ke sistem Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR). Bagi menyokong usaha ini, Digi meluaskan lagi tawaran Pakej Data Khas Pelajar untuk masa terhad.

Pakej Data Khas Pelajar Digi berharga RM20, mennyediakan internet berkelajuan tinggi 15GB dengan tempoh sah selama 30 hari. Ia ditawarkan untuk masa terhad kepada semua pelajar Malaysia berusia antara 12 hingga 24 tahun, lahir antara tahun 1997 hingga 2009.

Jika pelajar tersebut memerlukan lebih banyak data, bolehlah membeli add-ons dengan harga bermula dari RM3 untuk 1.5GB, sehingga RM10 untuk 10GB. Digi kini memberikan kad SIM ini percuma kepada pelanggan baharu dan tawaran ini disediakan dari 1 Mei 2021 sehingga tarikh yang akan diberitahu kelak.

Untuk mengetahui lebih lanjut, layari laman web Pakej Data Khas Pelajar Digi.

Jangan lupa juga untuk menebus 1GB data percuma setiap hari. Digi termasuk salah satu telco yang melanjutkan pemberian 1GB percuma sehingga 31 Julai 2021. Data percuma ini boleh digunakan untuk aplikasi produktiviti dan pembelajaran.

Selain itu, Digi juga menyediakan bantuan tambahan untuk penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) yang layak, menerusi program Jaringan Prihatin. Mereka boleh menebus subsidi RM300 untuk membeli peranti atau subsidi RM180 untuk melanggan pelan data.

Bacaan Berkaitan