Astro minta maaf, beri Disney+ Hotstar percuma sebulan

Disney+ Hotstar memulakan siaran mereka di Malaysia pada 1 Jun 2021. Astro turut menawarkan pendaftaran Disney+ Hotstar untuk semua pelanggan pek Movie, selepas menaikkan yuran langganan sebanyak RM5.

Bagaimanapun, ramai pelanggan Astro pek Movie berhadapan masalah menebus pendaftaran Disney+ Hotstar pada 1 Jun lepas. Bagi meminta maaf atas kesulitan yang dihadapi pelanggan, Astro akan mengenepikan kenaikan harga RM5 untuk pek Movie pada bulan Jun

Dengan ini, pelangan Astro pek Movie akan mula dikenakan kenaikan RM5 mulai bulan Julai. Bagi pelanggan yang telah dikenakan tambahan RM5, bil mereka seterusnya akan memaparkan rebat ini.

Jika anda pelanggan Astro pek Movie dan tidak tahu mengenai kenaikan yuran langganan RM5, Astro memaklumkan bahawa mereka boleh menaikkan harga bila-bila masa mengikut terma dan syarat yang telah dipersetujui pelanggan sebelum ini. Astro juga telah memaklumkan pelanggan menerusi pelbagai saluran sejak 4 Mei 2021. Jadi, jangan pula terkejut selepas ini kalau ada lagi kenaikan harga untuk langganan Astro.

Sumber

Bagi pelanggan Astro pek Movie yang masih belum menebus langganan Disney+ Hotstar, anda boleh berbuat demikian di sini. Daftar masuk menggunakan Astro ID anda dan masukkan nombor telefon yang akan digunakan untuk daftar masuk Disney+ Hotstar.

Disney+ Hotstar masih tidak boleh ditonton di Astro termasuk Ultra box dan Ulti Box. Kerana itu, pelanggan hanya boleh menonton menerusi pelayar web atau aplikasi mudah alih. Cara-cara untuk menonton Disney+ Hotstar boleh dirujuk di sini.