fbpx

Kalau Anda Malas Untuk Memandu Ke IKEA, Mereka Akan Datang Kepada Anda

Tahukah anda yang IKEA Tebrau adalah gedung mereka yang terbesar di Asia Tenggara dengan keluasan 43,000 meter persegi ataupun sekurang-kurangnya 10 padang bola? Permintaan terhadap barangan IKEA semakin bertambah daripada hari ke hari hinggakan setiap kali pembukaan gedung baru, ianya lebih besar daripada sebelumnya.

Ia memaksa IKEA untuk mencari saluran baru agar peminat produknya boleh mengakses gedung IKEA tanpa perlu bersesak. Jawapnnya adalah menerokai dunia dalam talian. Ya, IKEA secara rasminya mengumumkan pelancaran kedai online mereka.

Penghujung Jun yang lalu memang kami ada mengesan fungsi itu tetapi IKEA memaklumkan yang ia adalah soft launch untuk memandu uji keselurhan sistem daripada pesanan hinggalah ke penghataran.

Apabila betul-betul boleh diharap, barulah mereka melancarkan secara rasmi.

Maka, jika anda lawati laman IKEA pada hari ini, anda boleh mula memesan barangan IKEA dengan caj penghantaran serendah RM40.

Yang menariknya, servis penghantara IKEA ini meliputi seluruh Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak. Jadi tiada alasan lagi kawan kita di Malaysia Timur tidak menghias rumah untuk hari perayaan nanti.

Caj penghantaran yang dikenakan amatlah berpatutan. Saya cuba memesan pelbagai jenis perabut bernilai lebih daripada RM7,000 tapi caj penghantaran cumalah RM98. Pastinya ia dimungkinkan dengan falsafah “flat pack” yang diamalkan mereka sejak sekian lama.

Tunggu apa lagi? Serbu IKEA digital hari ini.

BACA  Pemproses Kirin terbaru dijangka muncul di IFA 2019