Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Shopee penjual eksklusif Zenfone Max Pro M2 6GB pada 12.12

Sebelum ini kami melaporkan Lazada mungkin akan menjual telefon pintar ASUS yang masih belum dilancarkan, Zenfone Max Pro M2 pada jualan 12.12 nanti. Hari ini, satu lagi platform e-dagang terkemuka Malaysia tampil dengan kenyataan sebagai penjual eksklusif telefon tersebut.

Shopee hari ini mengeluarkan kenyataan media bahawa mereka telah menerima hak eksklusif untuk menjual Zenfone Max Pro M2, pada 12.12 kelak. Tetapi untuk model RAM 6GB dan 64GB storan sahaja.

Tambah Shopee lagi, pada 12.12 nanti orang ramai boleh membuat tempahan awal untuk Zenfone Max Pro M2 6GB/64GB. Bermakna, ia bukan dijual terus pada hari tersebut. Laman jualan tersebut juga telah dibuka, boleh dilawati di sini.

Dengan ini, ia bermakna versi RAM 6GB dan 64GB storan dalaman untuk ASUS Zenfone Max Pro M2 telah sah akan dijual di Malaysia. Belum tahu lagi, adakah Lazada akan menjual variasi lain, RAM 4GB dan 64GB storan dalaman. Lebih penting lagi, berapa pula harganya?

Telefon pintar Zenfone Max Pro M2 memiliki skrin 6.3-inci HD Penuh+ dan dikuasakan oleh cip Snapdragon 660. Ia memiliki dwi-kamera belakang 12MP+5MP bersama kamera hadapan 13MP.

Ia mengekalkan bateri mega 5,000mAh tetapi agak pelik, ia masih tidak menyokong WiFi 5GHz yang memberikan kelajuan internet lebih pantas.

Kepada mereka yang berminat, boleh siap-siap mengumpul syiling Shoppe dan menyimpan baucer yang boleh digunakan untuk membeli nanti. Bak kata Lalisa, muat turunlah Shopee hari ini.

BACA  UNBOX: Asus ROG Phone 3 dan cara menggunakannya sebagai telefon gaming