fbpx

Maxis umum tawaran istimewa Huawei P30 bermula 6 April

Huawei hari ini telah mengeluarkan jemputan ke majlis pelancaran siri P30 di Malaysia, yang akan diadakan pada 2 April 2019. Tarikh penjualan dan harganya mungkin akan diumumkan pada majlis tersebut tetapi Maxis lebih awal telah memaklumkannya.

Dalam satu video yang dimuat naik di Facebook Maxis, mereka meminta orang ramai untuk menantikan tawaran Huawei P30 pada hari Sabtu, 6 April 2019. Ini sedikit sebanyak memberi petunjuk, Huawei P30 boleh mula diperolehi pada tarikh tersebut.

Perkara ini selaras dengan maklumat yang dibocorkan Huawei Singapura minggu lepas, di mana mereka menyatakan jualan hari pertama Huawei P30 di Singapura akan diadakan pada 6 April.

Sebelum ini, Huawei Malaysia telah menyatakan akan menambah lokasi jelajah jualan hari pertama mereka ke 11 tempat di seluruh Malaysia. Ia termasuk 2 di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Johor, Melaka, Pahang, Kelantan, Sabah dan Sarawak.

Di samping itu, Huawei Malaysia juga mengesahkan hadiah percuma untuk tempahan awal Huawei P30, berupa Huawei Backup 1TB, sebuah storan luar serta pengecas pantas sebagai hadiah percuma untuk tempahan awal.

Baca lebih lanjut berkenaan spesifikasi Huawei P30 dan P30 Pro dalam laporan kami tentang pelancarannya di Paris di sini. Kenali juga Huawei P30 pro dengan lebih teliti menerusi ulasan awal kami di sini.

BACA  Cermin mata pintar Huawei X Gentle Monster akan tiba di Malaysia minggu depan